Keresés
  • utcafront

Megkezdődött az idei krízisellátás

Az idei évben is, ahogy a korábbi években is, november 1-én megkezdődött az Utcafront időszakos programja, a téli krízisellátás, amelyet a Menhely Alapítvánnyal együttműködésben végzünk minden évben.


A „Közterület helyett emberibb körülmények” c. programban, amely a Fővárosi Önkormányzat és a Menhely Alapítvány között létrejött együttműködés keretében valósul meg idén is, a Baptista Szeretetszolgálat Partner szervezetként vesz részt. Mint Partner szervezet vállalta, hogy 2020. november 1. és 2021. március 31. között Krízisautót működtet Budapest utcáin.

Munkatársaink a korábbi évekhez hasonlóan feladatukat Budapest és Pest Megye közterületein a Regionális Diszpécser Szolgálattal együttműködve, a diszpécser közvetlen irányítása alatt látják el, - a korábbi évektől eltérő beosztásban, heti négy nap, naponta 12 órás részvétellel.

A program elsődleges célja a meghatározott időszakban (keddtől péntekig 8-20 h-ig) való jelenlét és rendelkezésre állás programautónkkal a bajba jutott, és a téli időjárás következtében egyszersmind életveszélybe sodródott, zömmel hajléktalan emberek részére.

Szakmai szempontból ez elsősorban és kiemelt prioritással az élet védelmét jelenti, valamint a bajba jutott személyek eljuttatását a megfelelő egészségügyi, vagy szociális ellátó helyekhez, intézményekhez történő irányítását, szükség esetén szállítását.
23 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Utcafront Menedék Hajléktalan Személyek és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye